Kongerittet arrangeres i 2021 for tolvte gang, og er et tilbud til alle som er glad i å sykle.
Legg merke til at Kongerittet i 2021 arrangeres Søndag 8. august!

Med start og mål på samme sted og så sentral beliggenhet, er dette et flott tilbud til alle som vil teste formen sin. Kongerittet går i en morsom og variert løype som starter fra Nannestad rett utenfor Oslo, distanse 65,3 km. Løypa går kun på asfaltveier, grusveier og skogsbilveier.
Underveis vil du møte både korte og lange bakker og den er relativt enkel teknisk slik at den passer for alle.

Kongerittet 65,3km er seedinritt både til Cycelwasan og Birkebeinerrittet!

Du kan også sykle kort løype. 34,4km.
Den korte løypa er i all hovedsak siste halvdel av den lange løypa. Med den korte løypa slipper man også de to første lange stigningene. Dette er et flott alternativ om du synes 67km blir litt i lengste laget.
PS! Kort løype gir ikke seeding til Cykelwasan og Birkebeinerrittet.

Premiering?

3000kr pengepremie til beste herre og beste dame i lang løype. Gavekort eller gavepremie til alle klassevinnere i lang løype.
Premie til beste dame og beste herre i kort løype.

Hvordan kommer jeg meg til Nannestad?

Fra E6. Ta av mot Gardermoen. Følg så RV35 mot Hønefoss. Ca 10km etter man har tatt av fra E6 kommer man til en rundkjøring hvor det til venstre er skiltet til Nannestad. Kjør inn til Nannestad og følg så parkeringsanvisning ved ankomst. Adresse til Nannestadhallen (sekreteriat /mål) for GPS: Smedstuvegen 6, 2030 NANNESTAD

Kan dere beskrive løypa?

Lang løype: Den nye traseen gjør at rittet nå er 65,3km. Kongerittet med start og mål på Nannestad ved Gardermoen tilbyr en løype som passer nybegynnere og rutinerte terrengsyklister med ulikt formål med å stille i rittet. Det er ingen kronglete terrengpartier i løypa. Start og mål ved Nannestadhallen i Nannestad. Noe asfalt nordover ut fra start før man går over på grusveier. Flatt første 5km før man etter Maura går inn i første stigning. Bred og fin trase hele veien. Terrenget er stort sett rullende hele veien med 3 lengre stigninger. Løypa er relativt rask så mange vil dra fordel av å sykle sammen. De raskeste sykler på ca 2 timer.
Kort Løype: Den korte løypa starter likt som den lang, men oppe ved Maura, tar den til venstre på Gamle Hadelandsvei. Her sykler man noen kilometer på asfalt før man kommer inn på lang løype ved 2 matstasjon. Herfra følger kort løype samme trase som lang løype.

Trafikkregler skal følges!

Kongerittet er som andre turritt. Så lenge man er på offentlig vei skal trafikkregler følges.
Vi har vakter, men ingen myndighet til å stenge veier. DET VIL VÆRE TRAFIKK I LØYPA!
Kun høyre side av veien skal benyttes i de deler av løypa hvor man er på offentlig vei.
VI VIL SLÅ HARDT NED PÅ DE SOM IKKE FØLGER DETTE. GROVE OVERTREDELSER KAN FØRE TIL TIDSSTRAFF OG DISK.

Søppel…..
Det er selvsagt forbudt å kaste søppel i løypa!
Ved matstasjonen kan du kaste det søppel du ønsker kvitte deg med.

Regler?

NCF sitt reglement for MTB turritt gjelder.
De viktigste elementene derfra er:
-hjelm er selvsagt påbudt
-Ikke lov med bukkestyre
-Ikke lov med motor på sykkel
-Ikke lov å ha med egen følgebil
-Trafikkregler skal følges

Hvilken pulje starter jeg i?

Kongerittet bruker seeding for oppdeling av puljer i aldersbestemte klasser. Krysser du av for at du vil starte i seedet pulje med deltagere på ditt nivå, vil du automatisk bli seedet ut fra alle ritt du har deltatt tidligere.
Vi foretar puljeinndeling og fastsetting av starttidspunkt før rittet. Da vil du motta sms med informasjon om din starttid etc. Etteranmelder du deg er sjansene små for å få plass i en tidlig pulje.

I tillegg til seedede puljer vil vi ha en eller fler puljer hvor større grupper som ønsker å sykle sammen kan melde seg på i useedet pulje. Elite får også egen pulje. PS! Deltar du i eliteklassen kommer du ikke på aldersbestemt resultatliste.
Hvor store puljene blir pga smitteverntiltak må vi vurdere nærmere rittet. Det blir streng kontroll av hvem som starter i hvilken pulje med fargekode på startnumre.
Mer om puljeinndeling.

Når starter jeg?

Se våre facebook sider for seneste informasjon

Maks tid?

De aller fleste vil normalt komme seg gjennom løypa, men vi vil lede de som ikke har kommet seg til Gamle Hadelandsvei før siste matstasjon innen 15.45 raskeste vei til mål. Dvs holder du under 10km/t i gjennomsnittsfart vil du slite med å klare vår makstid.

Hvor og når hentes startnummer?

PGA smitteverns-hensyn ønsker vi å spre utdeling av startnummer så mye som mulig.

På rittdagen vil vi ha startnummerutdeling i telt på to ulike steder.
Ved startstrek Ungdomskolen og ved startstrek Nannestadhallen. Se facebook for kart.
Hvor du skal hente ditt startnummer vil kommuniseres pr epost, på våre facebooksider og med skilt på arena.

Er det greit å parkere på Nannestad?

Når du ankommer Nannestad vil du bli ledet til skiltede parkeringer ved Nannestadhallen og Nannestad Ungdomskole. Parker der du skal starte!
Parkering er generelt veldig greit på Kongerittet.

Er det drikkestasjoner ute i løypa?

Ja 2 stk i lang løype og 1 i kort løype.

Er det garderober?

Lokale smitteverntiltak gjør at Nannestadhallen er stengt. Vi klarer da dessverre ikke tilby garderobe/toalett fasiliteter. Vi beklager dette, men håper alle forstår.
Gjør unna toalettbesøk på veien til rittet.
Det er skoger i området det går an å tisse. Men ikke gjør det inne på arenaområdet eller i bebygd område. 😉

Er det mulig å selge startnummeret mitt dersom jeg er påmeldt men ikke ønsker å delta?

Blir Kongerittet fulltegnet , vil vi også åpne for dette. Men så lenge det er rikelig med startplasser ledig og vi gir ikke anledning til navnendring eller salg av startplasser.

Er løypa merket før og etter rittet, slik at man kan sykle løypa på trening.

Vi kan av hensyn til grunneiere dessverre ikke la merking av løypa stå oppe utover rittdagen. Men det er uproblematisk å laste ned kartet over løypa og følge den på trening. Også nedlastbar fil til GPS. Vi henstiller dog til ansvarlig oppførsel og trygg ferdsel. Det er mye husdyr og tømmerdrift i området sommerstid, og det er særlig viktig å ta det pent i utforkjøringene. VÆR SÅ SNILL Å TA HENSYN, DETTE ER PRIVATE VEIER!

Kan vi møte på dyr i løypa?

Selv om grunneiere gjør det de kan for å holde husdyr unna løypa, henstiller vi deltagerne til å vise aktsomhet. Sau og ku ferdes fritt i terrenget løypa går gjennom. Igjen gjelder dette særlig i utforkjøringene. VIS VARSOMHET!

gerhardOm rittet / FAQ